Листа со идеи за Проектните задачи PDF Печати Е-пошта
Напишано од М-р Златко Бежовски   
Вторник, 21 Октомври 2008 22:58

Подоле може да погледнете листа со идеи за проектната задача. Можете да ја надополните со свои идеи во форма на коментар.

Не постојат погрешни идеи. Техниката на нафрлање идеи како резултат на моментална инспирација без посебно размислување и анализирање уште е позната и како Brain Storming т.е. бура на мозоци.

Област: Тема:
Туризам:

-Алтернативен туризам во Македонија

-Вински туризам

-Археолошки туризам

-Локации за Нуркање

Убавина и здравје:

-Како да се отвори салон за убавина?

-Нега на коса

Храна и пијалаци:

- Вино

- Здрав начин на исхрана.

- Органска храна

- Мед и пчелни производи

- Совети за готвење

Електроника:

- ХД филмови и опрема

- Апликации за мобилни телефони

Уредување на Дом:

- Уредување на Спална

- Градинарство

 

Како надополнување на оваа листа извадок од категорите производи од афилијативната мрежа на CJ.com

Доколку се зачлените можете да ги разгледате сите категории, како и понудувачи и конкретни производи и услуги кои тие ги нудат за препродажба т.е. електронско препорачување. Притоа можете да добиете одлични идеи за е-бизнис како и идеи за проектната задача по предметот

 

Automotive
Cars & Trucks - Motorcycles - Parts & Accessories - Rentals - Tools and Supplies

Beauty
Bath & Body - Cosmetics - Fragrance

Computer & Electronics
Computer HW - Computer Support - Computer SW - Consumer Electronics - Peripherals

Food & Drinks
Gourmet - Groceries - Restaurants - Wine & Spirits

Health and Wellness
Equipment - Health Food - Nutritional Supplements - Pharmaceuticals - Self Help - Vision Care - Weight Loss - Wellness

Home & Garden
Bed & Bath - Construction - Furniture - Garden - Home Appliances - Kitchen - Pets - Real Estate - Utilities

Seasonal
Autumn - Back to School - Christmas - Easter - Father's Day - Halloween - Mother's Day - Spring - Summer - Tax Season - Valentine's Day - Winter

Sports & Fitness
Apparel - Collectibles and Memorabilia - Equipment - Exercise & Health - Golf - Professional Sports Organizations - Sports - Summer Sports - Water Sports - Winter Sports

Travel
Accessories - Air - Car - Hotel - Luggage - Vacation

 

Кога ќе ја одбирате конечната тема за проектната задача, доколку ја работите во блог платформа, гледајте да биде тема за која може да се обезбедат постоечки текстуални содржини. (Тоа можете да го сторите со пребарување на Ezine Articles.)