е-Бизнис Проекти - портал за електронски бизнис

Порталот е-Бизнис Проекти (e-biznisi.net) претставува едукативна алатка за сите студенти, средношколци, интернет корисници, претприемачи, бизнисмени и други лица кои се заинтересирани да го изучуваат електронскиот бизнис и неговата примена.

 

Изучувањето на електронскиот бизнис, што е и основна цел на порталот, ќе се одвива низ трите главни рубрики :

  • е-Бизнис статии. Во оваа рубрика ќе бидат објавувани статии за електронскиот бизнис поделени по категории и главно ќе имаат информативен и едукативен карактер. Сите регистрирани корисници на сајтот ќе може да објавуваат свои статии од областа на е-Бизнисот корисни и за останатите посетители.
  • е-Бизнис проекти. На порталот ќе бидат објавени инструкции за тоа како чекор по чекор да се креира едноставен електронски /интернет бизнис. Изработените проекти во рамките на порталот ќе може да се презентираат и промовираат во оваа рубрика. Поуспешните проекти ќе добијат и линк од почетната страница.
  • Македонски е-Бизниси. Рубрика во која македонските компании и претприемачи во форма на вест ќе го презентираат своето е-бизнис работење. Тука на пример, ќе се презентираат нови онлајн продавници, можности за електронско плаќање, лансирање на нов дигитален производ, имплементирање на конкретен е-Бизнис систем, успех на македонска компанија во странство и слично.
 
е-Бизнис Проекти

Сакате ваш Интернет бизнис? Немате доволно познавања и искуство? Сепак од некаде мора да почнете. Следете ги насоките и објаснувањата за да креирате ваш е-Бизнис проект. На крајот ќе бидете и самите изненадени и задоволни од она што можете да го научите и да го направите. Пред да започнете, можеби е најдобро да погледнете некои од претходно направените проекти. Не заборавајте, она што ќе го креирате прекуи наведените чекори е во реални услови и доколку имате добра идеја и посветите доволно внимание може и да заработите.

Изработката на е-Бизнис проект може да се изработува според следниот концепт:

  • Избор на тематика (Разработка на е-бизнис идеја)
Примери: Алтернативен туризам во Македонија, Упатства за шминкање, Портал за мотори и морторџии, Локации за скуба дајвинг, Здрава исхрана, Се за ролерки, и сл. (види повеќе)
  • Изработка и поставување на веб сајт (Блог) користејќи
Повеќе...
 
Инструкции за Регистрирање (Зачленување)
Сите посетители на e-Biznisi.net може да станат активни учесници во креирањето на содржините на порталот откако ќе се регистрираат. Објавувачи на содржини може да бидат студенти, средношколци, претприемачи, компании но и сите други лица кои сакаат да дадат свој придонес во развојот на порталот но и во развојот на електронскиот бизнис во Македонија.

Сите содржини кои ќе се објавуваат треба да бидат од областа на електронскиот бизнис и да се пишуваат  со кирилична поддршка, во спротивно нема да бидат објавени.

 

Повеќе...
 

Посетители:

Има 1 гостин присутни